15 december 2015

Expert Meeting Rotterdam met projectpresentatie Thomas Architecten

Renovatie en herbestemming van bestaand vastgoed worden steeds vaker ingezet om passende huisvesting te realiseren voor onderwijskundige ambities. En waarom niet? Behalve vanuit financieel oogpunt kan het ook vanuit het oogpunt van cultuurhistorie en duurzaamheid aantrekkelijker zijn. Een bestaand gebouw hoeft geen belemmering te zijn voor het geven van modern onderwijs of het realiseren van een kindcentrum. De aanpasbaarheid van bestaande gebouwen in structuur en beleving moet niet worden onderschat. En ook in een bestaand gebouw kun je een prettig binnenklimaat realiseren. Het creëren van licht, lucht en ruimte levert hieraan een grote bijdrage. Tegelijkertijd is het essentieel om exploitatiegericht te investeren om gebruikskosten in de toekomst betaalbaar te houden. Vraagt u zich af of renovatie van een bestaand (school)gebouw voor u een reëel alternatief is? En hoe u het beste resultaat kunt bereiken zowel technisch als functioneel?
ICSadviseurs nodigt u uit voor de Expertmeeting Renoveren voor Toekomstgericht Leren. Tijdens deze middag kunt u ideeën uitwisselen met vakgenoten en prangende vragen stellen aan deskundigen. Hoe maak ik van een renovatieproject een succes? Experts op het gebied van onderwijshuisvesting, (interieur)architectuur, bouw- en exploitatiekosten en installaties gaan aan de hand van stellingen en onder leiding van een deskundige voorzitter in discussie met elkaar en met het publiek. We dagen u uit om uw ervaringen te delen! De middag sluiten we af met een overzicht van de gouden tips & tricks voor renovatie van uw schoolgebouw en een netwerkborrel.
De expertmeeting Renoveren voor Toekomstgericht Leren vindt plaats op woensdagmiddag 27 januari van 12:30 uur tot 16.45 uur in het gerenoveerde gebouw van CBS De Nieuwe Haven in Rotterdam.

Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 6 beoordelingen Referenties