4 januari 2017

Nieuwbouw moderne twee-kapper, Hedel

Afgelopen week is ons ontwerp voor een moderne twee-kapper gepresenteerd. Het kavel is gelegen in een groene omgeving tussen de dijk en een meer. Het huidige bestemmingsplan voorziet in de nieuwbouw van één woning, die opgesplitst mag worden tot twee woningen.
De twee woningen zijn ontworpen in één hoofdvolume bestaande uit twee bouwlagen met een plat dak. Beide woningen hebben een L-vormige opzet waardoor ze in elkaar grijpen. Door deze L-vormen iets van elkaar los te trekken worden de woningen van elkaar gescheiden en ontstaat er lucht tussen de gebouwen in de vorm van twee patio’s. Dit brengt licht, lucht en ruimte in de villa en maakt dat het volume luchtiger in haar omgeving zal staan. Ook ontstaat er zo een private zone tussen beide woningen.

Zie ook de projectenpagina.

Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 6 beoordelingen Referenties