21 september 2020

Basisschool de Confetti in Arnhem een gezonde leeromgeving

De basisschool de Confetti in Arnhem wordt momenteel gebouwd en zal straks voldoen aan de eisen van ‘Frisse Scholen’.

De laatste tijd wordt er regelmatig gesproken over de luchtkwaliteit binnen. Om ervoor te zorgen dat scholen een gezond binnenklimaat hebben, heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in 2008 het ‘Programma van Eisen – Frisse- Scholen’ laten ontwikkelen. Een handige leidraad voor architecten en gebruikers om er zeker van te zijn dat er een gezonde leeromgeving ontwikkeld wordt.  Een schoolgebouw met een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid wordt een frisse school genoemd.

Ook wij willen graag een bijdrage aanleveren aan een duurzame wereld en goede leeromgeving. Zo zorgt een frisse school niet alleen voor energiebesparing, en dus kostenbesparing, maar ook voor minder luchtvervuiling en het verminderen van het gebruik van fossiele grondstoffen. Daarnaast draagt een gezond binnenmilieu op scholen bij aan de verlaging van gezondheidsklachten en verhoogt het de prestaties en het welzijn van zowel de leerlingen als het personeel. Zo kun je stellen dat een goed binnenklimaat wezenlijk bijdraagt aan een optimaal leerklimaat.

Bij de Confetti is hier ook actief over nagedacht in samenwerking met adviesbureau De Blaay-Van den Bogaard. Zo wordt door middel van daklichten gezorgd voor zoveel mogelijk natuurlijk licht. De hoge ruimtes in het gebouw zorgen ervoor een betere ruimtebeleving, maar ook een gezonde luchtverversing in combinatie met een kwalitatief ventilatiesysteem.

Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 6 beoordelingen Referenties