12 oktober 2020

Het Nieuwe Werken in Gemeentekantoor Gennep

Het principe van Het Nieuwe Werken (HNW) wordt steeds vaker toegepast. Binnen HNW wordt de medewerker centraal gesteld. Er ontstaat ruimte en vrijheid om zelf te bepalen waar, wanneer en hoe je wilt werken. Flexibiliteit en zelfstandigheid zijn belangrijke aspecten.

Het Nieuwe Werken is dus meer dan af en toe thuis of elders buiten kantoor werken.  Het gaat erom dat de medewerkers een plek zoeken die op dat moment goed aanvoelt en past bij de activiteiten die verricht moeten worden. Ook wel activiteit gerelateerd werken genoemd.

Dit principe hebben we ook bij het gerenoveerde gemeentekantoor van Gennep toegepast. We zijn van vele kleine kantoortjes, naar een open werksfeer gegaan. Elke vleugel krijgt een ankerpunt waarin de secundaire werkplekken geplaatst worden. Deze ankerpunten worden zodanig gepositioneerd in de ruimte dat er een natuurlijk ruimteverdeling ontstaat, die diverse werkvormen  ondersteunt. Door toevoeging van een werkcafé wordt ook het informeel en kortstondig werken gefaciliteerd.­

Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 6 beoordelingen Referenties