28 oktober 2020

Transformatie woonhuis Maliskamp bijna gereed

De renovatie en uitbouw van de vrijstaande woning in Maliskamp is bijna gereed. Nu de houten betimmering van de uitbouw is geplaatst wordt het contrast tussen bestaand en nieuw goed zichtbaar.

Er is gekozen om het contrast op te zoeken tussen de uitbouw en de bestaande woning. Dit contrast is op meerdere manieren zichtbaar. Zo is de gevel uitgevoerd met houten latten terwijl de woning bestaat uit metselwerk, zijn er grote puien toegepast en is er onderscheid gemaakt in het volumespel. De uitbouw bestaat uit een rechthoekig volume met een plat dak dat in contrast staat met de schuine kap van de woning.

Als aansluiting tussen het bestaande en het nieuwe deel zijn er enkele doorbraken gemaakt, maar deze zijn zoveel mogelijk beperkt. Aan de binnenkant lopen bestaand en nieuw juist naadloos in elkaar over en heb je bijna niet door in welk deel van het gebouw je je bevindt. Op deze manier is de woning voorzien van een moderne uitbouw en ontstaat er mooie synergie tussen bestaand en nieuw.

Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 6 beoordelingen Referenties