12 november 2020

Materialisatie Tacx fabriek wordt zichtbaar

Tacx, wereldwijd koploper in het fabriceren van fietstrainers, is een begrip in de wielrennerswereld. Dit familiebedrijf heeft de ambitie om al hun werkzaamheden binnen Nederland samen te voegen op één locatie. Voor de nieuwbouw van de Tacx Fabriek te Oegstgeest heeft Thomas Architecten het ontwerp mogen maken.

Geheel passend bij het hightech karakter van het bedrijf heeft Thomas Architecten gezocht naar een gebouw dat hetzelfde uitstraalt. Het gehele aanzicht van het gebouw is voorzien van een robuuste plint waarboven het volume zich opent door een strak ritme van open en dicht. Dit eenvoudig, maar krachtige, principe is ook in de materialisatie doorgezet. De onderste laag is gemaakt van prefab beton om het ontwerp en de fabriek een basement te geven. Voor de plasticiteit in de gevel is er gekozen voor aluminium composiet. Dit materiaal leent zich uitstekend voor het maken van de strakke lijnen die beoogd waren in het ontwerp.

Foto door Niestadtfotografie.

Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 6 beoordelingen Referenties