1 maart 2021

Vergunning appartementenblokken Koningsoord verleend

Vorige week is de vergunning verleend voor ons plan voor Abdij Koningsoord te Berkel-Enschot. Thomas Architecten heeft hier in opdracht van GAP2 twee appartementenblokken ontworpen met 68 appartementen en vijf grondgebonden woningen.

De drie bouwblokken vormen samen een wand aan de noordzijde van het park, het winkelcentrum en het complex Ons Koningsoord. Onderling zijn er tussen de blokken diverse doorgangen gerealiseerd. Hierdoor blijven de gebouwen in volume kleiner dan het tegenoverliggende Abdij Ons Koningsoord.

De appartementen en woningen vormen het meest zichtbare en expressieve deel van de achterliggende woonbuurten. De nieuwbouw heeft een pandsgewijze opzet zodat het qua schaalgrootte aansluit bij het dorpse karakter. Dit wordt verder versterkt door een mix van stijlelementen, sprongen in bouwvolumes en de hoogte van de dakkappen, maar ook door de materialisatie, de compositie van de kozijnen in de gevels en de rijkdom van de verschillende metselwerkverbanden. Hierdoor krijgen de blokken een statige en representatieve uitstraling die verwijst naar het monumentale karakter van de Abdij.

Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 6 beoordelingen Referenties