4 maart 2021

Renovatie Gemeentekantoor Gennep

Het gemeentekantoor van de gemeente Gennep was toe aan een grondige renovatie. In samenspraak met de gebruikers zijn door Thomas Architecten de ambities van de gemeente Gennep vertaald naar een nieuwe ruimtelijke en functionele werkomgeving. Het gebouw wordt schoongeveegd en de kwaliteiten van het bestaande gebouw zijn tevoorschijn gehaald. Het vernieuwde kantoor is een open, veilige en gezonde werkomgeving met diverse werk- en overlegruimten. Een kantoor dat niet alleen dient om te werken, maar juist ook om elkaar te ontmoeten, te delen en te inspireren.

Er ontstaat een dynamisch en kenmerkend hart waarin ontmoeting wordt gefaciliteerd en dat in sterke verbinding staat met de vleugels. Elke vleugel heeft een eigen karakter en een krachtig element (ankerpunt) die differentiatie in werkstijlen mogelijk maakt. Vanaf elke plek op de werkvloer is de verbondenheid met de gemeente Gennep voelbaar.

Bij de sloop van de bestaande inrichting zijn diverse materialen vrijgekomen die hergebruikt zijn. Zo zijn de houten schrootjes van de plafonds verwerkt in nieuwe interieurelementen en zijn de bestaande kasten voorzien van een nieuw omhulsel. De bestaande kasten zijn voorzien van plantenbakken. Zo zijn de kenmerkende houten kasten zodoende ook weer herkenbaar in het nieuwe interieur.

Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 6 beoordelingen Referenties