17 juni 2021

Uitbreiding woonhuis, Mook

SCHETSONTWERP | Uitbereiding woonhuis | Mook

In de prachtige heuvelrijke omgeving van Mook staat een vrijstaand en ingetogen woonhuis. De huidige bewoners hebben de wens de woning verder te vergroten en in deze aanbouw de slaapkamers, tuinkamer en werkkamer te realiseren.

Het plan is om de de uitbereiding te positioneren achter de bestaande woning. Omdat het nieuwe volume groter is proberen we de massa visueel te verkleinen door de huidige daklijn door te zetten en samenhang te creëren tussen de verschillende volumes. Het nieuwe dak loopt in twee richtingen waardoor er een gevarieerd daklandschap ontstaat. De plattegrond is split-level waardoor de aanbouw perfect aansluit bij de hoogteverschillen in het maaiveld. Vanuit hier kunnen de bewoners straks maximaal genieten van het prachtige weidse uitzicht!

Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 6 beoordelingen Referenties