8 juli 2021

Opname bestaande toestand Dalton College, Den Haag

OPNAME BESTAANDE TOESTAND | Monumentale school – Dalton College | Den Haag

Voor de middelbare school van Dalton College in Den Haag zijn we bezig met een plan voor het vernieuwen van het ventilatiesysteem. Het gebouw betreft een prachtig monumentaal pand waarvoor we eerder al het souterrain aangepakt hebben. Voor deze opgave was het van belang de bestaande toestand goed te digitaliseren. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van een nieuwe techniek: een point cloud opname.

Een point cloud is een nieuwe manier om een gebouw in te meten met behulp van een 3D-laserscanner. Tijdens het scannen worden meerdere scans gemaakt welke aan elkaar gekoppeld worden. Dit levert een point cloud op die tot twee millimeter nauwkeurig de gescande ruimte weergeeft. Pelser Hartman heeft deze 3D scan uitgevoerd en omgezet in een 3D model, waarna wij de tekeningen hebben opgesteld. Een precieze en relatief snelle manier van inmeten waardoor er een goede basis is om op door te gaan.

#pelser_hartman #Wolfdikken #Alphaplan_adviseurs_in_bouwen #VO_haaglanden

Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 6 beoordelingen Referenties