13 juli 2022

Ontwerp moderne landelijke woning

Recent hebben wij een weer vrijstaande woning mogen ontwerpen! Het ontwerp van deze modern landelijke woning is opgebouwd uit een ensemble van drie verschillende volumes. Hierdoor worden de ruimtelijke kwaliteiten van het hoekkavel optimaal benut, krijgt de woning een alzijdige oriëntatie  en sluit het volume beter aan op de menselijke schaal. Qua materialisering is er gekozen voor een lichtgrijze baksteen (met een doorlopende metselwerk rollaag) en houten accenten. De donkere dakkapellen en kozijnen vormen een mooi contrast met de rest van de woning.

De schakeling van het volume zorgt aan binnenzijde voor een natuurlijke verdeling van de keuken, eetkamer en woonkamer. De ruimtes hebben elk hun eigen karakter en zijn dankzij zichtlijnen en looplijnen met elkaar verbonden. Waar de woonkamer geborgenheid biedt, zorgt de vide in de eetkamer juist voor extra hoogte. De eetkamer en keuken zullen daarnaast beide in verbinding met de tuin. Zo zal er voor de toekomstige bewoners altijd een fijne plek zijn om te vertoeven!

Ondertussen zijn we druk bezig met het ontwerp van het interieur, dus daar kunnen we binnenkort ook de eerste beelden van laten zien!

Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 6 beoordelingen Referenties