Over ons

Wie zijn wij?
Thomas Architecten is een dynamisch, jong en innovatief bureau. We werken professioneel en vol passie aan al onze projecten in zowel nieuwbouw als renovatie. Ieder project is uniek, de architectuur wordt bepaald door het programma, de locatie, de beleving en de techniek van het bouwen. Wij verdiepen ons altijd in de specifieke visie en verwachtingen van onze opdrachtgever. Dankzij deze intensieve samenwerking creëren we dan ook gave projecten naar volle tevredenheid van onze opdrachtgevers.

Het bureau is voornamelijk werkzaam in de woning- , kantoren- en scholenbouw met een voorliefde voor renovatie- en restauratieprojecten. Naast de bouwkundige projecten richt het bureau zich ook op interieurprojecten. Wij vinden het namelijk belangrijk dat gebouw en interieur tegelijkertijd worden ontwikkeld. Daarom nemen wij vanaf het begin het interieur mee in al onze ontwerpen. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit en lagere kosten door slimme interieuroplossingen en praktisch ingerichte ruimtes.

 

Wat doen wij?
We verdiepen ons in de specifieke visie en verwachtingen van de opdrachtgever en werken onze ontwerpen uit in verschillende fases. In elke fase koppelen we onze ideeën terug en gedurende het hele proces werken we intensief samen met onze opdrachtgever. We laten niet zien hoe het moet, maar hoe het zou kunnen. Door de mogelijkheden te laten zien en te visualiseren zorgen we ervoor dat de klant een goed beeld kan vormen om uiteindelijk tot een ontwerp te komen waar iedereen achter staat en de uiteindelijke gebruiker centraal staat. Een goede band opbouwen met onze klant is dan ook een belangrijk aspect in onze werkwijze.

 

Wat vinden wij belangrijk?

Totaalopgave
Wij vinden het belangrijk dat gebouw en interieur tegelijkertijd worden ontwikkeld. Daarom nemen wij vanaf het begin het interieur mee in al onze ontwerpen. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit en lagere kosten door slimme interieuroplossingen en praktisch ingerichte ruimtes.

Revitalisatie
We kijken naar de kracht van bestaande gebouwen en vinden sloop en nieuwbouw niet meer vanzelfsprekend. Door de vele verbouwingen is de indeling van gebouwen vaak rommelig geworden. Maar als je deze gebouwen afstoft, hun oorspronkelijke kwaliteiten tevoorschijn haalt en daar op voort borduurt, kun je er opnieuw voor lange tijd van genieten.

Natuurlijke materialen
Wij maken in zijn ontwerpen het liefst gebruik van natuurlijke materialen. We zijn vrij in onze keuzes, zijn niet gebonden aan eigen merken of vaste leveranciers, een merk, een materiaal (hout, glas, staal, aluminium, enz.). Wij houden er van om onze klanten te verrassen door het gebruik van andere productietechnieken en materialen voor te stellen.

Duurzaamheid
Wij vinden het belangrijk om verschillende duurzaamheidsaspecten toe te passen in onze ontwerpen, zoals flexibiliteit, hergebruik en duurzaam materiaalgebruik om de levensduur van een gebouw te verlengen. Daarnaast streven we naar een minimale milieubelasting, een gezond binnenmilieu en het duurzaam opwekken van energie.

Per project maken we de afweging welke stappen we moeten ondernemen, die passen binnen het budget. We leggen samen met de gebruikers de wensen en mogelijkheden vast op het gebied van energiebesparende middelen en onderhoud.

Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 6 beoordelingen Referenties