Passiefhuis – energieneutraal huis architect

Energiezuinig en energieneutraal bouwen staat tegenwoordig centraal. Een richtlijn van de Europese Unie zegt zelfs dat vanaf 2021 alle nieuwe gebouwen ‘bijna energieneutraal’ moeten zijn. Wij van Thomas Architecten zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van diverse duurzame woningen zoals een passiefhuis en een energieneutraal huis, bijvoorbeeld een nulenergiewoning. Allemaal woningen waarbij het verminderen van het energieverbruik centraal staat. Maar wat is dan precies het verschil?

Passiefhuis

Het passiefhuis heeft jaarlijks een energiebehoefte voor ruimteverwarming van 15 kWh/m2. Een passiefhuis verbruikt tien keer minder energie voor verwarming dan een gemiddelde bestaande woning en vier à vijf keer minder dan de huidige nieuwbouwwoning. Het passiefhuis levert een actieve bijdrage aan de bescherming van het klimaat. Niet alleen het energieverbruik voor verwarming (15 kWh/m2), maar ook het totale primaire energiegebruik per huishouden blijft in de praktijk begrensd tot maximaal 12 kWh/m2 per jaar. Dit betekent minimaal 54% minder CO2-uitstoot t.o.v. de huidige standaard nieuwbouwwoning.

Energieneutraal huis

Wat is een energieneutraal huis dan precies? Eigenlijk weinig meer of minder dan een passiefhuis. Het enige verschil is dat de energie die nog nodig is voor de verwarming van een energieneutraal huis en de verwarming van het water afkomstig moet zijn uit hernieuwbare bronnen. Een energieneutraal huis wordt ook wel een nulenergiewoning genoemd.

Als passief huis architect zijn wij aangesloten bij de werkgroep ‘Van energie besparen naar energieneutraal’. Wij weten dus als geen ander hoe je een passiefhuis of energieneutraal huis moet ontwerpen. Bent u benieuwd naar de voordelen die een passiefhuis of nulenergiewoning te bieden heeft? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 6 beoordelingen Referenties