Nieuwbouw De Jong Verpakking, De Lier

Nieuwe golfkartonfabriek voor De Jong Verpakking

Thomas Architecten is in 2018 door De Jong Verpakking gevraagd om een ontwerp te maken voor een nieuwe golfkartonfabriek in De Lier. Het plan omvat de sloop van de bestaande productiehal die wordt vervangen door nieuwbouw. Met een programma van 90.000m2 aan fabriekshal en 4.000m2 aan kantoren zal dit de grootste golfkartonfabriek van Europa worden!

Het ontwerp is opgebouwd uit diverse volumes (vrachtwagendek, kantoren, fabriekshal) die elk hun eigen materialisatie en kleurgebruik hebben. Maar het meest beeldbepalend zijn de grote diagonalen die samen de uitwendig geplaatste constructie van het kantorendeel vormen. De betonnen plint verbindt de diverse volumes tot één geheel.

Nieuwbouw De Jong Verpakking, De LierNieuwbouw De Jong Verpakking, De LierNieuwbouw De Jong Verpakking, De LierNieuwbouw De Jong Verpakking, De Lier

Gestapeld bedrijfspand

Aan de hand van het uitgebreide programma en het krappe kavel is er in het ontwerp voor gekozen om het laden en lossen van de vrachtwagens op de verdieping te situeren. Via een hellingbaan rijden de vrachtwagens naar boven en komen ze op het vrachtwagendek. Dit dek is gelegen op 8 meter hoogte en voorziet in 32 docks en 40 vrachtwagenparkeerplaatsen.

Direct naast het vrachtwagendek ligt het kantorendeel. Dit volume is opgebouwd uit glas en kraagt vijf meter over. Er is gekozen voor veel daglichttoetreding in de fabriek. De verticale ramen lopen door over de verschillende verdiepingen en zijn over het gehele volume toegepast. Dit zorgt voor een gezonde werkomgeving.

WDP heeft onderstaand filmpje gemaakt. Op dit moment zijn ze dan ook druk bezig met het slopen van de bestaande hal. En in 2022 moet het eerste karton van de band rollen en is de grootste golfkartonfabriek van Europa een feit!

Nieuwbouw De Jong Verpakking, De LierNieuwbouw De Jong Verpakking, De LierNieuwbouw De Jong Verpakking, De LierNieuwbouw De Jong Verpakking, De Lier
Neem contact op
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 6 beoordelingen Referenties