Particuliere woning Walik, Eindhoven

Ontwerp en uitwerking van een vrijstaande villa

Ontwerp en uitwerking van een vrijstaande villa in opdracht van een particulier stel te Walik.

Ontwerp: 2014
Uitvoering: 2015

Particuliere woning Walik, Eindhoven - 5Particuliere woning Walik, Eindhoven - 4Particuliere woning Walik, Eindhoven - 3Particuliere woning Walik, Eindhoven - 1

Keuken als spil van het huis

Villa T is ontstaan uit de gedachte dat de keuken de spil is van het wonen. Hierbij is gezocht naar een strakke en eenvoudige vormentaal voor het huis. De klant is op zoek naar een moderne woning waarbij elke ruimte uitkijkt op de tuinen.
Er is een programmatisch scheiding gemaakt tussen privé, de spil (bestaande uit de keuken en eetkamer) en het openbare gedeelte. Deze driedeling heeft vorm gekregen in drie C’s. De openingen van de drie C’s zijn naar elkaar toe geplaatst om zo openheid te creëren en richting te geven aan het gebouw.

Particuliere woning Walik, Eindhoven - 9Particuliere woning Walik, Eindhoven - 8Particuliere woning Walik, Eindhoven - 7Particuliere woning Walik, Eindhoven - 6

Transparantie

Aan zuidzijde zijn de gevels volledig uit glas opgetrokken. In combinatie met een overdekt terras zorgt dit voor een optimale overgang tussen binnen en buiten. Met de grote schuifdeuren is, als het weer het toe laat, de woonomgeving uit te breiden tot over het gehele perceel.
Het dak is iets opgetild om daklichten aan te kunnen brengen. Die zorgen ervoor dat de binnenruimte wordt overspoeld met daglicht.