Vakantie villa Vinkeveense Plassen

Vakantie villa Vinkeveense Plassen

De vrijstaande woning is uitgevoerd als een moderne schuurwoning waarin een sterke dakvorm van houten planken zich om de woning heen vouwt. Aan de waterzijde is de gevel voorzien van een volledig glazen pui met zicht op het weidse landschap. Aan de straatzijde is voorzien in een gesloten gevel met ‘geponste’ gevelopeningen, dat zorgt voor de gewenste privacy aan deze zijde.

De woning is opgebouwd uit het Paal-en Balksysteem van Finnhouse. Dit systeem maakt gebruik van zware houten kolommen en liggers om de constructie op te bouwen. De ruimten die ontstaan tussen de kolommen en liggers worden gevuld met glas of met isolatiewanden. Door de zichtbare houtconstructie ontstaat een opmerkelijke detaillering met een moderne uitstraling.

Vakantie villa Vinkeveense Plassen - 3Vakantie villa Vinkeveense Plassen - 4Vakantie villa Vinkeveense Plassen - 2Vakantie villa Vinkeveense Plassen - 1

Materialisatie

De gehele woning wordt bekleed met verbrand hout. Deze speciale Shou Sugi Ban brandtechniek is geïnspireerd door eeuwenoude Japanse tradities. Men brandt elk houten paneel in de oven, waardoor het een unieke koollaag krijgt. De oerkracht van het vuur blijft hierbij zichtbaar in de kleur en textuur van het hout.