Woonhuis Veghel’s Buiten

Woonhuis Veghel’s BuitenWoonhuis Veghel’s BuitenWoonhuis Veghel’s BuitenWoonhuis Veghel’s Buiten
Woonhuis Veghel’s BuitenWoonhuis Veghel’s BuitenWoonhuis Veghel’s BuitenWoonhuis Veghel’s Buiten

Woonhuis Veghel's Buiten

Een moderne schuurwoning bevat vaak een aantal kenmerkende elementen. Van een schuine kap die visueel overloopt in de gevel (waardoor er een duidelijk volume ontstaat), tot de relatie tussen binnen en buiten, de materiaalkeuzes en de mate van detail.

Voor dit project hebben we een moderne schuurwoning ontworpen welke uitgevoerd wordt in een rode baksteen met daarbij passende dakpan, wat een monoliet abstract volume vormt. Het volume wordt doorbroken door de kozijnen en deze worden geaccentueerd met hout als natuurlijk materiaal. Aan de achterzijde opent de woning zich met een grote glaspartij richting de tuin, met een prachtig uitzicht naar de achterliggende weide. Qua detaillering is er gekozen voor een verholen goot (om het volumespel te versterken) en wordt de entree geaccentueerd door een trapsgewijs metselwerkpatroon in tegelverband. De hoge metselwerkplint is uitgevoerd in halfsteensverband, terwijl er voor de rest van de woning gekozen is voor een wildverband. De rollagen zijn uitgevoerd in een staande steen en liggen iets terug ten opzichte van de gevel.

Qua indeling bevindt zich op de begane grond het woongedeelte, bestaande uit een ruime woonkeuken en woonkamer, een logeerkamer, een toilet en de bijkeuken. Op de verdieping is ruimte voor de masterbedroom (met een fantastisch uitzicht), een badkamer met separaat toilet en een overloop welke ingezet wordt als kantoorruimte en die dankzij de dakramen veel daglicht krijgt. Naast de overloop bevindt zich een vide waarmee er een relatie gelegd wordt tussen de verdieping en de begane grond.

Woonhuis Veghel’s BuitenWoonhuis Veghel’s BuitenWoonhuis Veghel’s BuitenWoonhuis Veghel’s BuitenWoonhuis Veghel’s BuitenWoonhuis Veghel’s BuitenWoonhuis Veghel’s BuitenWoonhuis Veghel’s Buiten
Neem contact op
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 6 beoordelingen Referenties