Fier op Zuid
Locatie 's-Hertogenbosch
Uitvoering Gerealiseerd in 2021
Woonomgeving|'s-Hertogenbosch

Fier op Zuid

Het voormalige Cello complex is herbestemd tot acht woningen en volledig verduurzaamd. Het complex bestaat uit twee identieke, maar gespiegelde volumes aan de Geert de Grootestraat en de Brugmanstraat. Het volume bestaat in het middendeel uit twee beuken met lessenaarsdak, waardoor de transformatie naar vier woningen logisch en natuurlijk oogt: twee woningen in het middendeel en twee woningen in het lagere deel links en rechts.

Beide hoekwoningen hebben een lessenaarsdak in de andere richting en zijn door de lagere goot- en nokhoogte kleiner dan de woningen in het middenvolume en zijn daarom voorzien van een uitbouw.

In het ontwerp van de woningen staat zowel de relatie tussen de verschillende volumes centraal, als de identiteit van de individuele woning. De verbinding tussen de woningen is gezocht in de materialisatie (wit stucwerk met een metselwerkplint en houten accenten). De metselwerkplint verspringt in hoogte om de individuele woningen te benadrukken en de nieuwe aanbouwen aan te laten sluiten bij de rest van de woning. De houten kaders bij de voordeuren accentueren de individuele woning en voegen daarbij ook extra warmte toe aan het geheel. Ten opzichte van het oude complex is ervoor gekozen meer eenheid te zoeken in de diverse raamkozijnen en hiermee direct de achterliggende functie zichtbaar te maken. Op deze manier ontstaat er een rustiger, maar toch speels beeld.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Overtuigd?

Benieuwd wat wij als architect voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Start project