Kindcentrum Nicolaas
Locatie Oss
Uitvoering Gerealiseerd in 2023
Leeromgeving|Oss

Kindcentrum Nicolaas

Thomas Architecten heeft zowel het bouwkundig als interieurontwerp verzorgd voor de nieuwbouw KC De Nicolaas te Oss. Het biedt ruimte aan 450 leerlingen van zowel de basisschool, kinderopvang, voorschoolse- en naschoolse opvang. Daarnaast wordt er ook een gymzaal gerealiseerd.

Het nieuwe kindcentrum Nicolaas in Oss wordt een moderne en energiezuinige school. Het gebouw heeft een terrasvormige opbouw en is opgedeeld in diverse volumes. Een vriendelijk, open en transparant gebouw dat wijkbewoners en kinderen uitnodigt voor een nadere kennismaking en waar ruimte geboden wordt voor onderwijs, sport en opvang. Daarnaast gaat het gebouw een verbinding aan met het park aan de voorzijde. Dankzij de heldere structuur is eenvoudig in te spelen op de toekomstige wensen van de Nicolaasschool en AVEM kinderopvang en zijn de ruimtes multifunctioneel inzetbaar.

Vanaf de start van ons ontwerpproces is het doel geweest om een energiezuinig, duurzaam en onderhoudsvriendelijk gebouw te realiseren. Wij streven naar een volledig energieneutraal schoolgebouw (nul op de meter) met een GPR van minimaal 8 en een comfortabel en aangenaam klimaat waardoor de leerprestaties worden verhoogd. Een binnenklimaat dat minimaal voldoet aan Frisse Scholen klasse B en waar mogelijk klasse A.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Overtuigd?

Benieuwd wat wij als architect voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Start project