Medewerkersgebied Dalton College
Locatie Den Haag
Uitvoering 2021
Werkomgeving|Den Haag

Medewerkersgebied Dalton College

Revitalisatie van een rijksmonument

Het Dalton College is een prachtig rijksmonument gelegen in het zuiden van Den Haag,  gebouwd in 1930-1933 in de Nieuwe Haagse School stijl. Het gebouw is ontworpen door J.J. Brandes en D.C. van der Zwart in 1929.  Aan buitenzijde nog in een gave toestand, maar aan binnenzijde rommelig en niet meer passend bij het huidige onderwijs. Daarom is Thomas Architecten gevraagd om de binnenzijde in delen te moderniseren zodat het weer aansluit bij het huidige onderwijs maar met respect voor het monument.

Aanpak medewerkersgebied

De medewerkers van het Dalton College hadden behoefte aan een ruimte waar ze in alle rust kunnen werken, samen kunnen vergaderen en kunnen ontspannen. Binnen de bestaande monumentale structuur zijn deze wensen ingevuld met behoud van de monumentale kwaliteiten. De akoestiek, verlichting, verwarming en ventilatie zijn aanzienlijk verbeterd.  Kortom de medewerkers van Het Dalton College in Den Haag kunnen gaan genieten van een prettige ruimte waar ze kunnen ontspannen, werken en vergaderen.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Overtuigd?

Benieuwd wat wij als architect voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Start project