Thomas Architecten

Dynamisch, jong & innovatief

Ons bureau bestaat uit een team van architecten en interieurarchitecten, ieder met zijn eigen kwaliteiten. We zijn een gedreven en energiek team wat met veel passie en motivatie aan onze opdrachten werkt. Iedere opgave heeft zijn eigen uitdagingen en vraagt om creatieve inzichten. De grote afwisseling in opdrachten geeft iedereen de kans om te groeien en de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen.

ir. Thomas Vullings
Architect / Eigenaar

De combinatie tussen techniek en creativiteit heeft mij altijd geboeid. Toen de tijd aanbrak om te gaan studeren was de keuze voor architectuur dan ook snel gemaakt.
Tijdens mijn studie ontdekte ik dat ik de goede keuze had gemaakt. Nog steeds werk ik dagelijks vol passie en plezier. Na eerst een periode op een architectenbureau gewerkt te hebben, richtte ik midden in de crisis Thomas Architecten op. Een bewust gekozen naam die staat voor een persoonlijke aanpak. Inmiddels is het bureau flink gegroeid met projecten door het gehele land.
Mijn grootste drijfveer is de samenwerking met klanten. Door goed te luisteren naar de wensen, de intensieve samenwerking en het echt betrokken zijn bij het project lukt het om de wensen te vertalen naar een concreet en aansprekend ontwerp. Ik hou ervan om die puzzel steeds op te lossen. Daar bijt ik mij in vast en ik ben pas tevreden als de klant dit ook is. In ons portfolio zie je de diversiteit aan projecten terug. Dat vertaalt zich naar ons team, een groep gepassioneerde mensen met allemaal hun eigen kwaliteiten waar ik erg trots op ben!

thomas@thomasarchitecten.nl

ir. Bram van Kruijsdijk
Architect

Al vanaf mijn studie ben ik geïnteresseerd in alle aspecten van de architectuur en de gebouwde omgeving. Van de architectuur theorie tot aan het kleinste detail.
Mijn drijfveer is om klanten te helpen met hun wensen; de kansen van het gebouw, de situatie en de bouwkunst te benutten om een zo passend mogelijk ontwerp te maken. Vanaf de eerste schets tot het laatste boutje.
Al vanaf het begin van Thomas Architecten ben ik actief geweest in een of andere vorm, van flexibele schil tot uiteindelijk werknemer. Als pure generalist ben ik verantwoordelijk voor de eerste schetsen van het ontwerp tot aan de vergunningsaanvraag. De afwisseling is dan ook wat mij het meest trekt binnen het bedrijf.

bram@thomasarchitecten.nl

ir. Nikki Mastenbroek
Architect / Interieur ontwerper

Architectuur en interieurarchitectuur, een mooie combinatie om een goede leefomgeving vorm te kunnen geven. Vandaar ook dat ik er na mijn studie interieurarchitectuur voor gekozen heb om verder te studeren, namelijk bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Naar mijn mening dient architectuur de mens te stimuleren en de juiste context te bieden waarin iedereen zich kan ontwikkelen zoals ze dat zelf willen. Het ontwerpen van een omgeving waarin mensen zich thuis voelen, of dit nu een leer-, werk- of thuisomgeving is, is voor mij elke keer weer een interessant, dynamisch en inspirerend proces.

nikki@thomasarchitecten.nl

ir. Sanne Kee
Architect

Het was voor mij al snel duidelijk dat ik iets wilde gaan studeren waarbij ik zowel mijn creativiteit, als mijn technische kennis kon gebruiken. Na mijn studie ging ik aan de slag bij Thomas Architecten. Het bureau sprak me aan vanwege de grote diversiteit in projecten. De afwisseling van schaalniveau’s, opdrachtgevers en opgaves zorgt ervoor dat iedere dag anders is! Daarbij maakt de kleinschaligheid van het team dat we erg betrokken zijn bij alle projecten en we in staat zijn om maatwerk te leveren. De combinatie van hard werken en gezelligheid zorgt voor een goede sfeer op kantoor en daardoor kunnen we iedere dag het beste van onszelf laten zien. Zelf ben ik erg leergierig ingesteld en vindt het leuk om overal iets vanaf te weten. Of het gaat om een haalbaarheidsstudie, het ontwerpen van gevels, het uitzoeken van materialen of het uittekenen van een plan, elk project spreekt mij op zijn eigen manier aan en geeft me de kans om ergens in te duiken en mijn kennis te verbreden. Ik vind het daarom leuk om met verschillende projecten bezig te zijn en te werken op de diverse schaalniveaus. Het rondlopen in het uiteindelijke plan blijft elke keer bijzonder moment! Je bent hier vaak lang mee bezig geweest en je hebt overal over nagedacht. Het feit dat het plan werkelijkheid wordt en je hier samen met de opdrachtgever en toekomstige gebruikers in rond kan lopen is iedere keer een mooie ervaring! En tevreden gebruikers, daar doen we het tenslotte voor!

sanne@thomasarchitecten.nl

ir. Thijs van Gestel
Architect

Wat mij altijd heeft gefascineerd aan het vak architectuur is het moment dat een eerste idee of concept op papier wordt gezet en visueel wordt gemaakt. Vanaf dat moment gaat een project echt leven en worden de betrokkenen enthousiast. Daarom heb ik het altijd belangrijk gevonden om te ontwikkelen op het gebied van zowel digitale als analoge visualisatie, zodat ik de ideeën zo duidelijk mogelijk kan communiceren richting de opdrachtgever. De persoonlijke aanpak van Thomas Architecten en de goede onderlinge samenwerking binnen het team, geven mij de mogelijkheid om dit binnen het bureau goed toe te kunnen passen.

thijs@thomasarchitecten.nl

ir. Roos Anne Kniest
Architect

Architectuur heeft me altijd aangetrokken vanwege de impact die gebouwen kunnen hebben op mensen. Een gebouw kan bepaalde gevoelens en sferen oproepen, zowel interieur als exterieur.
Ik was op zoek naar een inspirerende werkomgeving waar ik me breed kon ontwikkelen op verschillende gebieden binnen architectuur, zo ben ik bij Thomas Architecten uitgekomen.
Ik hou er van om me te verdiepen in de gebruikers om erachter te komen wat de beste ontwerpoplossingen zijn. De grote verscheidenheid in gebruikers trekt me erg aan. Daarnaast haal ik ook veel energie uit de diversiteit aan werkzaamheden gedurende een project. Iedere fase brengt andere werkzaamheden met zich mee. Door deze voorkeur voor grote afwisseling in werkzaamheden werk ik graag geordend zodat ik goed overzicht kan houden.

roos@thomasarchitecten.nl

Nieky Verhoeven
Interieur ontwerper

Als klein meisje was ik al gefascineerd door mooie gebouwen. Later ben ik me meer gaan interesseren op het gebied van interieur door een andere inspiratiebron van me, namelijk de mode-industrie. De fascinatie voor vormgeving is mijn drijfveer geweest om interieur design te gaan studeren.
Een goede harmonie tussen exterieur en interieurarchitectuur is voor mij essentieel, en is ook de basis geweest voor mijn positie binnen Thomas Architecten. Waar ik als interieur designer bruggen sla tussen deze twee dynamische werelden.

nieky@thomasarchitecten.nl

Lieke van Pelt
Stagiaire Interieur

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door mooie en interessante (monumentale) gebouwen en religieus erfgoed. Deze interesse heb ik tijdens mijn studie interieur design verder ontwikkeld. Mijn ambitie ligt echter breder waardoor ik ervoor heb gekozen om een Master Interieur Architectuur te gaan studeren als vervolg hierop.
Als ontwerper wil ik de kwaliteiten en waarde van een gebouw of ruimte herkennen om zo het gevoel of de herinnering die mensen hierbij ervaren te kunnen bewaren. Ik vind het prettig om het gehele traject mee te lopen om zo het ontwerpproces van begin tot eind te kunnen begeleiden met als doel een fijne woon/werk omgeving creëren voor de eindgebruiker. De afwisseling tussen deze verschillende fases is dan ook wat mij het meest aanspreekt.
Ik was op zoek naar een plek waar ik de theorie van de opleiding toe kan passen in de praktijk en mezelf breder kon ontwikkelen. Doordat ze binnen Thomas architecten zowel met interieur als architectuur bezig zijn is dit de geschikte plek voor mij. Het leren en werken is voor mij een goede combinatie waardoor mijn passie voor interieur en architectuur nu samen komt.

lieke@thomasarchitecten.nl

Tim Derks
Stagiair Architectuur

Van kinds af aan ben ik al in geïnteresseerd in zowel  bouwen als gebouwen. In het laatste jaar van de basisschool werd het voor mij duidelijk wat ik wilde worden: architect. Als architect lijkt het me geweldig om te zien dat jouw ontwerp op de bouwplaats wordt verwezenlijkt. Het proces van de eerste schets tot een compleet gedigitaliseerd ontwerp heeft mij altijd al geboeid.De veranderingen die plaatsvinden gedurende dit ontwerpproces zijn in ieder project verschillend. Deze afwisseling maakt ieder project uniek en verfrissend. Na mijn studie bouwkunde wil ik architectuur gaan studeren aan de Technische Universiteit in Eindhoven. De architectuur van een gebouw kan door iedereen op een andere manier geïnterpreteerd worden. Deze verschillende meningen maken je naar mijn mening een betere architect. Een team van architecten met ieder hun eigen kijk op architectuur is wat ik zocht voor mijn stage. Daarom loop ik momenteel ook stage bij Thomas Architecten. Een zeer divers team bestaande uit zeven architecten die mij alle kneepjes van het vak kunnen leren. Niet alleen denk ik hier te leren om beter te ontwerpen, maar ook hoop ik mezelf te kunnen ontwikkelen in de omgang met digitale ontwerpprogramma’s als Sketch-Up, AutoCAD en Revit.

tim@thomasarchitecten.nl

Neem contact op
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 6 beoordelingen Referenties