Werkwijze

Laten zien hoe het kan, niet hoe het moet

Kennismakingsgesprek

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we naar uw vraag en wat wij voor u kunnen betekenen. We bespreken uw wensen en verwachtingen. Dit kan bij u of bij ons op kantoor, overdag of in de avonduren.

Situatie

Als het kennismakingsgesprek beviel en we voor u aan het werk mogen, gaan we dieper in op uw wensen. We gaan opzoek naar achterliggende voorkeuren en bespreken de gewenste ruimtelijke indeling. Daarnaast gaan we uitzoeken wat de gestelde eisen zijn vanuit bestemmingsplan van de gemeente.

Voorlopig ontwerp

Vervolgens gaan we aan de slag met ontwerpen en laten we verschillende varianten zien in de vorm van schetsplattegronden en 3D visualisaties. In overleg bespreken we met u de voor- en nadelen en consequenties van eventuele aanpassingen op het ontwerp. We zeggen niet hoe het moet, maar laten zien wat de mogelijkheden zijn en bewaken daarin de kwaliteit en de eisen die gesteld worden.

Definitief ontwerp

Als er een keuze is gemaakt voor een variant, maken we hier een definitief ontwerp van door de plattegronden, doorsneden en aanzichten verder uit te werken. Er wordt dan ook gekeken naar de maakbaarheid door middel van principe details: hoe sluiten muren, vloeren en daken op elkaar aan.

Als er sprake is van een interieuropdracht worden de interieurschetsen en eventuele maatwerkmeubels uitgewerkt.

Materialisatie

Tijdens het uitwerken van het ontwerp kijken we samen naar de materialisatie. We dragen verschillende materialisatie opties voor en om een zo goed mogelijke keus te maken kijken we samen naar referentieprojecten en leveranciers.

Welstand/gemeente

Het ontwerp wordt door ons voorgelegd bij de gemeente en welstand om te bepalen of het voldoet aan het beeld wat de gemeente voor ogen heeft.

Technische uitwerking

Als het ontwerp door de gemeente is goed gekeurd gaan we verder met de technische uitwerking. De plattegronden, doorsneden en aanzichten worden uitgewerkt tot een niveau van werktekeningen waar een aannemer mee aan de slag kan. Er worden verschillende berekeningen gedaan naar constructie, energiezuinigheid, daglicht en ventilatie. Deze berekeningen worden door onszelf of externe partijen uitgevoerd, afhankelijk van de opdracht.

Vergunning aanvragen

Met de uitgewerkte tekeningen en de berekeningen kunnen we een omgevingsvergunning indienen bij de gemeente.

Aannemer

Ondertussen gaan we opzoek naar aannemers en gaan we samen prijzen vergelijken en kijken waar eventuele bezuinigingen nodig zijn.

Uitvoeringsfase

Als de vergunning is goedgekeurd kan het bouwen beginnen. Wij kunnen een ondersteunende en adviserende rol aannemen om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarnaast kunnen we mee communiceren tussen u en de aannemer en controleren of het bouwproces volgens plan verloopt.

Na oplevering

Wij willen natuurlijk dat u tevreden bent met het eindresultaat daarom bespreken we eventuele startproblemen nog met de aannemer en kunnen we u waar nodig ondersteunen.

Neem contact op
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 6 beoordelingen Referenties