Laten zien hoe het kan, niet hoe het moet

Werkwijze

KENNISMAKINGSGESPREK

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we naar uw vraag en wat wij voor u kunnen betekenen. We bespreken uw wensen en verwachtingen. Dit kan bij u thuis of bij ons op kantoor, overdag of in de avonduren.

SITUATIE

Als het kennismakingsgesprek goed is bevallen gaan we dieper in op jullie wensen. We gaan opzoek naar achterliggende voorkeuren en bespreken de gewenste ruimtelijke indeling. Daarnaast gaan we uitzoeken wat de gestelde eisen zijn vanuit bestemmingsplan van de gemeente.

Ontwerpfase

  • Voorlopig ontwerp
  • Welstand
  • Definitief ontwerp
  • Materialisatie
  • Vergunningsaanvraag
  • Technische uitwerking
  • Aannemer

VOORLOPIG ONTWERP

Vervolgens gaan we aan de slag met ontwerpen en laten we verschillende varianten zien in de vorm van schetsplattegronden en 3D visualisaties. In overleg bespreken we met u de voor- en nadelen en consequenties van eventuele aanpassingen op het ontwerp. We zeggen niet hoe het moet, maar laten zien wat de mogelijkheden zijn en bewaken daarin de kwaliteit en de eisen die gesteld worden.

WELSTAND GEMEENTE

Het ontwerp wordt door ons voorgelegd bij de gemeente en welstand om te bepalen of het voldoet aan het beeld wat de gemeente voor ogen heeft.

DEFINITIEF ONTWERP

Als er een keuze is gemaakt voor een variant, maken we hier een definitief ontwerp van door de plattegronden, doorsneden en aanzichten verder uit te werken. Er wordt dan ook gekeken naar de maakbaarheid door middel van principe details: hoe sluiten muren, vloeren en daken op elkaar aan.

Als er sprake is van een interieuropdracht worden de interieurschetsen en eventuele maatwerkmeubels uitgewerkt.

MATERIALISATIE

Tijdens het uitwerken van het ontwerp kijken we samen naar de materialisatie. We dragen verschillende materialisatie opties voor en om een zo goed mogelijke keus te maken kijken we samen naar referentieprojecten en leveranciers.

VERGUNNING AANVRAGEN

Met de uitgewerkte tekeningen en de berekeningen kunnen we een omgevingsvergunning indienen bij de gemeente.

TECHNISCHE UITWERKING

Als het ontwerp door de gemeente is goed gekeurd gaan we verder met de technische uitwerking. De plattegronden, doorsneden en aanzichten worden uitgewerkt tot een niveau van werktekeningen waar een aannemer mee aan de slag kan. Er worden verschillende berekeningen gedaan naar constructie, energiezuinigheid, daglicht en ventilatie. Deze berekeningen worden door onszelf of externe partijen uitgevoerd, afhankelijk van de opdracht.

AANNEMER

Ondertussen gaan we opzoek naar aannemers en gaan we samen prijzen vergelijken en kijken waar eventuele bezuinigingen nodig zijn.

Overtuigd?

Benieuwd wat wij als architect voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Neem contact op

Bouwfase

UITVOERINGSFASE

Als de vergunning is goedgekeurd kan het bouwen beginnen. Wij kunnen een ondersteunende en adviserende rol aannemen om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarnaast kunnen we mee communiceren tussen u en de aannemer en controleren of het bouwproces volgens plan verloopt.

NA OPLEVERING

Wij willen natuurlijk dat u tevreden bent met het eindresultaat daarom bespreken we eventuele startproblemen nog met de aannemer en kunnen we u waar nodig ondersteunen.

Bram Brouwers
Bram Brouwers (voormalig) Afdelingshoofd realisatie en beheer Gemeente Maashorst
Gemeentehuis Maashorst

“Thomas Architecten is een bureau waarin samenwerking op een informele vanzelfsprekende manier plaatsvindt. Kundig met oog voor detail maar men verliest het einddoel niet uit...

Lees meer...
Ingrid Veldscholte
Ingrid Veldscholte (voormalig) Projectleider Gemeente Gennep
Vernieuwbouw gemeentehuis Gennep

“Thomas Architecten heeft een hele belangrijke en vooral positieve rol gespeeld in deze verbouwing. Hun creativiteit, flexibiliteit, professionaliteit en betrokkenheid hebben er onder meer voor...

Lees meer...
Frank van Wetten
Frank van Wetten Hoofd huisvesting SAAM
Basisschool De Uilenbrink

"Onze ervaringen ten aanzien van de samenwerking, de wijze van organisatie en inzet en de professionaliteit van de medewerkers van Thomas architecten bij dit project...

Lees meer...