Nieuwbouw Bedrijfspand Tacx
Locatie Oegstgeest
Uitvoering Gerealiseerd in 2021
Werkomgeving|Oegstgeest

Nieuwbouw Bedrijfspand Tacx

Thomas Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor het nieuwe complex van Tacx. Het oer-Hollandse familiebedrijf, dat iedere fietsliefhebber kent, was volledig uit haar jasje gegroeid . Om de groeiende markt voor indoorfietstrainers maximaal te blijven benutten, was het hoognodig de R&D- en productiecapaciteit uit te breiden. Tacx is wereldmarktleider op het gebied van hometrainers en in Europa de nummer één op het gebied van de productie van bidons.

Het familiebedrijf beschikt in de nieuwbouw nu over 24.000 m2 aan bebouwde oppervlakte. Het complex op bedrijventerrein De Boeg bestaat uit een fabriek, montage- en opslagruimte, productiehallen, drie kantoorverdiepingen, een parkeerkelder en vijftig parkeerplaatsen. De nieuwe locatie ligt vlak aan de snelweg waardoor het ook beter zichtbaar en  bereikbaar is voor personeel, klanten en leveranciers. In het nieuwe bedrijfspand bevindt alles zich onder één dak: van ontwerp tot het maken van de matrijzen en uiteindelijke productie. Hierdoor kan men een hoogstaande kwaliteit waarborgen en garanderen. Alles wordt in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. Ideeën voor nieuwe producten kunnen razendsnel worden uitgewerkt, getest en geoptimaliseerd.

Het complex bestaat uit drie volumes, waarvan één kantoordeel met parkeerkelder, één montage- en opslagruimte en een productiehal. Het kantoordeel is het meest prominente deel van het complex en bestaat uit vier bouwlagen rondom een groene patio. De gevel is opgebouwd uit een sterke massieve plint voorzien van grote openingen. Daarboven zorgt een sterk ritme van open en gesloten delen voor een sterke verticale geleding. Het kantoor bestaat uit een combinatie van werkplekken, vergader- en overlegplekken, werkcafé en diverse expo ruimtes voor het bedrijf.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Overtuigd?

Benieuwd wat wij als architect voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Start project