Daltonschool Confetti
Locatie Arnhem
Uitvoering Gerealiseerd in 2021
Leeromgeving|Arnhem

Daltonschool Confetti

Een schoolgebouw die de visie van de school versterkt

Voor de Daltonschool Confetti hebben we een nieuw schoolgebouw ontworpen in een groene parkomgeving. De principes van het Dalton onderwijs en het dorpse karakter van de wijk zijn aanleiding geweest om de school te ontwerpen als een dorpsplein waar kinderen, ouders en docenten werken en samenkomen. Waar kinderen initiatief tonen en ondernemend zijn met een dynamisch en levendig plein waar men trots op kan zijn. Het dorpsplein functioneert als leerplein voor de school met daaromheen gelegen de groepsruimtes. De school is logisch opgebouwd in een doorgaande leerlijn waardoor leerlingen op een natuurlijke wijze door het gebouw groeien, langs de diverse leerpleinen. Lokalen zijn aan meerdere leerpleinen gekoppeld zodat er makkelijk groepsoverstijgend gewerkt kan worden. Ieder kind kan op deze wijze op zijn of haar eigen niveau instructie krijgen en zelfstandig werken. Ook de buitenruimte is in ons ontwerp meegenomen en ingericht met een diversiteit aan ontdek-, speel- en leerzones die aansluiten bij het Dalton onderwijs. Onder andere fruitbomen, een buitentheater, panna veldje, speel- en klimtoestellen bieden de leerlingen voldoende uitdaging in hun ontwikkeling.

Duurzaam en gezond schoolgebouw

De school voldoet aan de BENG eisen met een EPC van 0,16 en voldoet aan Frisse scholen klasse B. Dit wordt bereikt zonder al teveel techniek in het gebouw te brengen. Het gebouw bereikt al een laag energieverbruik dankzij haar compacte gebouwopzet. Een 2-laags volume met een zeer goede bouwkundige schil (goede isolatie van vloer, dak en gevels) zodat de energievraag voor de school al zoveel mogelijk wordt beperkt. Ook wordt energie zo efficiënt mogelijk gebruikt, denk hierbij aan LED verlichting, CO2 sensoren in alle verblijfsruimtes en waterbesparende toiletten.

Daarnaast wordt er energie duurzaam opgewekt door zonnepanelen en een WTW installatie. De vraag gestuurde ventilatie, aanwezigheidsschakeling en daglichtafhankelijke regelingen zorgen ervoor dat de energiebehoefte van het gebouw zeer efficiënt is en de energievraag verder wordt teruggebracht.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Overtuigd?

Benieuwd wat wij als architect voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Start project