Maerlant Lyceum
Locatie Den Haag
Uitvoering 2016 - 2022
Leeromgeving|Den Haag

Maerlant Lyceum

Het Maerlant Lyceum betreft een gemeentelijk monument dat dateert uit 1926, volledig ingebouwd, midden in de wijk Benoordenhout in Den Haag. Thomas Architecten werkt al jaren voor het Maerlant Lyceum om dit prachtige gebouw enerzijds te verduurzamen, met behoud van het monument. En anderzijds om diverse verbeteringen aan te brengen aan haar onderwijsomgeving. Zo zijn inmiddels de kantine en aula verbouwd naar een multifunctionele ruimte die ingezet kan worden als theater-, pauze of examenruimte. Het visitekaartje van de school.

Meer recent zijn de mediatheek en personeelsruimte vernieuwd. Dit nieuwe ontwerp zorgt voor een inspirerende en prikkelende onderwijsruimte waar leerlingen een eigen plek kunnen zoeken en zowel individueel of in groepsverband zijn of haar taken kan uitvoeren. Met een debatruimte en tribunetrap zijn docenten in staat om zeer divers onderwijs aan te bieden. Aangrenzend aan de mediatheek bevindt zich de monumentale binnentuin. Deze tuin is volledig in ere hersteld en voorzien van nieuwe zitplekken die ruimte biedt voor leerlingen en docenten om buiten pauze te houden in een groene natuurlijke omgeving.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Overtuigd?

Benieuwd wat wij als architect voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Start project