Kronenburgsingel ROC Rijn IJssel
Locatie Arnhem
Uitvoering Gerealiseerd in 2021
Leeromgeving|Arnhem

Kronenburgsingel ROC Rijn IJssel

Het utiliteitsgebouw Kronenburgsingel is een bestaand onderwijsbouw te Arnhem. Thomas Architecten heeft zowel het bouwkundig als interieur ontwerp voor de renovatie ontworpen. Binnen het gebouw bevindt zich de afdeling Zorg en Welzijn die bestaat uit 4 opleidingen. Verder is het gebouw voorzien van voldoende facilitaire ruimtes en een medewerkersgebied voor de docenten.

Het bestaande gebouw is als uitgangspunt genomen om tot een goed georganiseerd gebouw te komen met een uitstekend nieuw klimaat. Het DNA van Rijn IJssel is zichtbaar geworden door het inbrengen van transparantie en het bieden van extra studieplekken.

Het nieuwe ontwerp lost diverse oude problemen in het gebouw op. Praktijk- en theorielokalen zijn logisch herschikt binnen het gebouw en is het klimaat aanzienlijk verbeterd (licht, lucht en akoestiek). Een divers studielandschap zorgt voor een afwisselende onderwijsomgeving die studenten de vrijheid biedt om zelf een plek te zoeken, zelf verantwoording te nemen hoe zijn of haar traject er uit zal zien. In alle concentratie, in teamverband of in een relaxte omgeving.

Dat heeft geleid tot een veilige en overzichtelijke onderwijsomgeving, een ontmoetingsplaats en thuisbasis voor studenten en docenten. Een kleinschalige onderwijsomgeving met een inspirerende en uitnodigende werkomgeving.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Overtuigd?

Benieuwd wat wij als architect voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Start project