Vakantiewoning Vinkeveense Plassen
Locatie Vinkeveen
Uitvoering Gerealiseerd in 2019
Woonomgeving|Vinkeveen

Vakantiewoning Vinkeveense Plassen

De vrijstaande woning is uitgevoerd als een moderne schuurwoning waarin een sterke dakvorm van houten planken zich om de woning heen vouwt. Aan de waterzijde is de gevel voorzien van een volledig glazen pui met zicht op het weidse landschap. Aan de straatzijde is voorzien in een gesloten gevel met ‘geponste’ gevelopeningen, dat zorgt voor de gewenste privacy aan deze zijde.

De woning is opgebouwd uit het Paal-en Balksysteem van Finnhouse. Dit systeem maakt gebruik van zware houten kolommen en liggers om de constructie op te bouwen. De ruimten die ontstaan tussen de kolommen en liggers worden gevuld met glas of met isolatiewanden. Door de zichtbare houtconstructie ontstaat een opmerkelijke detaillering met een moderne uitstraling.

Materialisatie

De gehele woning is bekleed met verbrand hout. Deze speciale Shou Sugi Ban brandtechniek is geïnspireerd door eeuwenoude Japanse tradities. Men brandt elk houten paneel in de oven, waardoor het een unieke koollaag krijgt. De oerkracht van het vuur blijft hierbij zichtbaar in de kleur en textuur van het hout.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Overtuigd?

Benieuwd wat wij als architect voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Start project