Vrijstaande Torenwoningen
Locatie Bemmel
Uitvoering Gerealiseerd in 2022
Woonomgeving|Bemmel

Vrijstaande Torenwoningen

Het plan bestaan uit vier torenwoningen, die de bestaande vrijstaande woning aan de Herckenrathweg / Kuiplaan vervangt. De vier volumes zijn in hoogte, vorm en opbouw aan elkaar gelijk en vormen zo samen een sterk ensemble dat qua schaal aansluit met het naastliggende appartementengebouw.

De woningen zijn zo gepositioneerd dat ze op een aangename afstand van elkaar staan waardoor er ruime tuinen ontstaan. Alle woningen zijn met hun lange zijde op deze tuinen gericht. Het ensemble van woningen is divers door de twee type woningen en de varierende positie van de bijbehorende garages.

Elke woning is opgebouwd uit een stapeling van volumes, een hoofdvolume van drie lagen hoog, de uitbouw van de woonkamer en een garage. Entree en trap zijn in erkers naar buiten geschoven en benadrukken de verticaliteit van de woning. De architectuur is modern: platte daken, hoekramen en grote glaspuien bepalen het beeld samen met een mooie metselwerksteen. Er is gekozen voor een klei-oven gestookte lokale steen uit de Bemmel steenfabriek (authentieke vlamoven van Wienerberger), deze steen heeft lichte maatafwijkingen en vervormingen waardoor de steen een beetje oud aan doet, maar dan wel in deze moderne architectuur toegepast. Hier en daar wordt de steen als bekroning van een bouwvolume in een afwijkend metselwerkverband (bijvoorbeeld verticaal) toegepast.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Overtuigd?

Benieuwd wat wij als architect voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Start project