Schuurwoning Veghels Buiten
Locatie Veghel
Uitvoering Gerealiseerd in 2020
Woonomgeving|Veghel

Schuurwoning Veghels Buiten

Veghels Buiten is een uniek woongebied dat anders is dan een ‘traditionele’ woonwijk. De ruimtelijke opbouw van deze wijk bestaat uit kleine woonveldjes gelegen in het groen en gebaseerd op de typologie van een erf. Die de kracht, sfeer, geschiedenis en schoonheid van het Brabante platteland laat zien.

Het erf bestaat telkens uit een entreewoning met vier erfwoningen. Verder is er een gezamenlijke parkeerschuur en een gezamenlijk verhard erf. Rondom het erf komt een groene rand met beplanting en een greppel. Thomas Architecten heeft hier de hoekwoning ontworpen, gelegen op het mooiste plekje van het erf.

Een moderne schuurwoning bevat vaak een aantal kenmerkende elementen. Van een schuine kap die visueel overloopt in de gevel (waardoor er een duidelijk volume ontstaat), tot de relatie tussen binnen en buiten, de materiaalkeuzes en de mate van detail.

Thomas Architecten heeft zowel het bouwkundig- als het interieur ontwerp gerealiseerd.

Een monoliet abstract volume

Wij hebben een moderne schuurwoning ontworpen welke uitgevoerd wordt in een rode baksteen met daarbij passende dakpan, wat een monoliet abstract volume vormt. Het volume wordt doorbroken door de kozijnen geaccentueerd in naturel hout. Aan de achterzijde opent de woning zich met een grote glaspartij richting de tuin, met een prachtig uitzicht naar de achterliggende weide. Qua detaillering is er gekozen voor een verholen goot (om het volumespel te versterken) en wordt de entree geaccentueerd door een trapsgewijs metselwerkpatroon in tegelverband. De hoge metselwerkplint is uitgevoerd in halfsteensverband, terwijl er voor de rest van de woning gekozen is voor een wildverband. De rollagen zijn uitgevoerd in een staande steen en liggen iets terug ten opzichte van de gevel.

Qua indeling bevindt zich op de begane grond het woongedeelte, bestaande uit een ruime woonkeuken en woonkamer, een logeerkamer, een toilet en de bijkeuken. Op de verdieping is ruimte voor de masterbedroom (met een fantastisch uitzicht), een badkamer met separaat toilet en een overloop welke ingezet wordt als kantoorruimte en die dankzij de dakramen veel daglicht krijgt. Naast de overloop bevindt zich een vide waarmee er een relatie gelegd wordt tussen de verdieping en de begane grond.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Overtuigd?

Benieuwd wat wij als architect voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Start project