De Jong Verpakking
Locatie De Lier
Uitvoering Gerealiseerd in 2022
Werkomgeving|De Lier

De Jong Verpakking

Thomas Architecten is in 2018 door De Jong Verpakking gevraagd om een ontwerp te maken voor een nieuwe golfkartonfabriek in De Lier. Het plan omvat de sloop van de bestaande productiehal die wordt vervangen door nieuwbouw. Met een programma van 90.000m2 aan fabriekshal en 4.000m2 aan kantoren is dit de grootste golfkartonfabriek van Europa geworden!

Het ontwerp is opgebouwd uit diverse volumes (vrachtwagendek, kantoren, fabriekshal) die elk hun eigen materialisatie en kleurgebruik hebben. Maar het meest beeldbepalend zijn de grote diagonalen die samen de uitwendig geplaatste constructie van het kantorendeel vormen. De betonnen plint verbindt de diverse volumes tot één geheel.

Aan de hand van het uitgebreide programma en het krappe kavel is er in het ontwerp voor gekozen om het laden en lossen van de vrachtwagens op de verdieping te situeren. Via een hellingbaan rijden de vrachtwagens naar boven en komen ze op het vrachtwagendek. Dit dek is gelegen op 8 meter hoogte en voorziet in 32 docks en 40 vrachtwagenparkeerplaatsen.

Direct naast het vrachtwagendek ligt het kantorendeel. Dit volume is opgebouwd uit glas en kraagt vijf meter over. Er is gekozen voor veel daglichttoetreding in de fabriek. De verticale ramen lopen door over de verschillende verdiepingen en zijn over het gehele volume toegepast. Dit zorgt voor een gezonde werkomgeving.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Overtuigd?

Benieuwd wat wij als architect voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Start project